کلیپ بسیار زیبای اهمیت نماز



تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 20:0 | نویسنده : fatemezahranezadi |


تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:55 | نویسنده : fatemezahranezadi |


تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:48 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:20 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:19 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:17 | نویسنده : fatemezahranezadi |

 

 

 
 
 

ذکر برکات نماز یکی از راه‌های جذب افراد به نماز است؛ البته در این بین کسی که مردم را به سمت نماز فرا می خواند باید خود را اصلاح کند تا حرفش پذیرش بیشتری داشته باشد. 

 

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز کشور، شامگاه چهارشنبه، در نخستین همایش علمی کاربردی مدیران اجرایی شبکه ملی امین، در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران با اشاره به این که خداوند در این دنیا هر چیزی را براساس قانون و قاعده آفریده است و هیچ نعمتی بی حکمت نیست، گفت: برای شمردن نعمات خداوند و دعوت افراد به نماز نیازمند داشتن اخلاق نیکو و خوب هستیم.

وی افزود: ذکر برکات نماز یکی دیگر از راه‌های جذب افراد به نماز است؛ البته در این بین کسی که مردم را به سمت نماز فرا می خواند باید خود را اصلاح کند تا حرفش پذیرش بیشتری داشته باشد.

رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این که اقامه نماز رسالت حیاتی انبیا و اهل‌بیت(ع) است، ادامه داد: آموزش نماز به دیگران بسیار مهم و دارای  اجر بسیاری برای آموزش‌دهنده است.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی عنوان کرد: نماز منحصر به دین اسلام نیست و پیش از اسلام نیز در شریعت انبیای بزرگ الهی وجود داشته است، چون نماز محور عبادات دیگر است.

وی با تاکید بر این که نماز علامت قبولی اعمال و عبادات است، افزود: نماز مثل تمبر است و همان‌گونه که نامه بدون تمبر ارزش ندارد، اعمال انسان نیز بدون نماز بی‌ارزش بوده و قابل قبول نیست.

این مفسر قرآن تصریح کرد: نماز عامل سنجش اعمال است و اگر نماز کسی قبول نشود، هیچ کدام از اعمالش نیز قبول نمی شود، به همین دلیل است که این واجب از این جهت با همه واجبات دیگر تفاوت دارد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور بهترین راه برای دعوت افراد به نماز را نرم‌کردن دل آنها دانسته و خاطرنشان کرد: برای دعوت به نماز باید دل افراد به ویژه جوانان را نرم کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در پایان یادآور شد: نماز نعمتی است که از هنگام تولد فرد تا هنگام مرگ او وجود دارد؛ به این دلیل که وقتی فرد به دنیا می آید در گوش او اذان و اقامه می‌گویند و جمله «حی علی الصلاة» هم در اذان و هم در اقامه وجود دارد و هنگامی هم که فرد می‌میرد، بر بدن او نماز می خوانند.



تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:9 | نویسنده : fatemezahranezadi |

در دعوت دیگران به نماز اصول و قواعدی وجود دارند که در چگونگی انجام فعالیت های مربوط به نماز نقش مهمی را ایفا می کنند. در اینجا به برخی از مهم ترین این اصول اشاره می کنیم.

1- استمداد از خدا :

دعوت به نماز و هر کار دیگری تنها با علم، تجربه، روانشناسی، استفاده از ابزارها و فرمول ها انجام نمی شود؛ بلکه این کار مقدس باید از سرچشمه بی نهایت گرفته شود. حضرت ابراهیم(ع) از خداوند متعال می خواهد که پس از خودش افرادی مبعوث شوند و مردم را به علم و تزکیه دعوت کنند: «ربنا وابعث فیهم رسولا».  او از خدا می خواهد که توفیق اقامه نماز را به خود و ذریه اش مرحمت کند: «رب اجعلنی مقیم الصلاه و من ذریتی ربنا و تقبل دعا».

نکته مهم این است که حضرت ابراهیم(ع) از خداوند متعال برای نسل خود دو نعمت مهم را درخواست کرد:

الف)- اقامه نماز: «رب اجعلنی مقیم الصلاه و من ذریتی »

ب)- رهبری مردم؛ همین که خداوند متعال فرمود: ای ابراهیم من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم (انی جاعلک اماما)، حضرت ابراهیم(ع) درخواست کرد که خدایا این مقام را به نسل من بده. اگر ما این دو درخواست را کنار هم بگذاریم به این نتیجه خواهیم رسید که وزن اقامه نماز برابر وزن رهبری امت است. راز این طلب از خداوند این است که دعوت کننده به حق می خواهد دست انسان ها را در دست خدا بگذارد و برای این کار نیاز دارد که دست لطف خدا همراه انسان باشد. اگر از سوی او عنایتی نباشد توفیقی به دست نمی آید. 
لذا دعوت به هر کار خیر به ویژه نماز باید همراه طلب و یاری از خداوند باشد تا در آغاز، تلاش های انسان همراه با ریا نباشد. اگر کاری را خالصانه شروع کرد، در وسط کار گرفتار عجب و غرور نگردد. اگر در آغاز و در وسط خالص بود، پس از اتمام عمل، گرفتار حبط و نابودی عمل نشود.

2- آسان گیری :

یکی از اصول اساسی در دعوت به نماز، آسان گیری است. قرآن می فرماید: ما وحی را آسان قرار دادیم تا به راحتی مردم متذکر شوند: «و لقد یسرنا القرآن للذکر». شعار اصلی پیامبر(ص) هم یک جمله کوتاه با سه حرف (الف، لا و هاء ) بود: لا اله الا الله. ایشان فرمود: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا». همچنین در قرآن کریم می خوانیم: خداوند متعال نسبت به شما اراده سخت گیری ندارد بلکه آسان گیری دارد: « یرید الله بکم الیسر و لا یرید بکم العسر»

در آموزش و در دعوت به حق، ما باید اساس را بر آسان گیری و آسان سازی قرار دهیم. مثلا در آموزش به واجبات بسنده کنیم. حتی در آموزش مستحبات هم تمام ابعاد مستحبی را در نظر نگیریم؛ مثلا اگر کسی می خواهد درباره نماز شب صحبت کند، بگوید: نماز شب یازده رکعت است، پنج تا دورکعتی و یک یک رکعتی. می توان بدون سوره، نشسته یا ایستاده هم به جا آورد. پس مستحبات نماز شب را نباید در آغاز کار مطرح کنیم؛ بلکه به تدریج آنها را بیان می کنیم.

این آسان گیری نیاز به عزم و همت و جرئتی دارد که اگر به آن توجه شود، در همه جا برکات آن را می بینیم؛ آسان گیری در ازدواج، تحصیل، مهمانی، مسافرت، و امثال آن. بسیار دیده شده مساجدی که اقامه نماز در آنها ساده است، شلوغ تر است ولی مساجدی که با مدیریت های سخت گیرانه اداره می شود، خلوت است.

باید آداب و رسومی که نه بر اساس وحی است و نه بر اساس عقل از بین برود تا مانع حرکت نشود. این آسان گیری نیز بایستی در کلمات، توقعات و برخوردها نیز ملاحظه شود. اگر این اصل آسان گیری تنها در مهمانی مراعت شود، بر صله رحم و مراودات اسلامی افزوده خواهد شد.

3- موضوع شناسی :

در امر به معروف و نهی از منکر باید موضوع شناسی و مخاطب شناسی بصیرانه صورت گیرد. گاهی نرمی، گاهی تندی لازم است. به این مثال توجه کنید:

اگر روی آستین انسان گرد گچ نشست، آن را با ضربه شدید دست از لباس دور می کنیم. امام اگر روی همین آستین، دوده ای نشست، باید آن را با فوت و به آهستگی و نرمی از لباس دور کرد. اگر در این امور نیز با شدت برخورد کنیم دستمان درد می گیرد و سیاه می شود و دوده به لباس مالیده می شود. لذا با تمام منکرات نمی توان یکسان برخورد کرد و هر کدام حساب جداگانه ای دارند.



تاريخ : یک شنبه 31 تير 1397 | 19:6 | نویسنده : fatemezahranezadi |

  



تاريخ : شنبه 23 تير 1397 | 20:30 | نویسنده : fatemezahranezadi |

در این پست می خواهم یک شعر زیبا درمورد نملز لز شهریار بذارم .. التماس دعا

این روز ها بدجوری دلم گرفته ... باید بیشتر با خدا صحبت کنم ..

صلا زدند که برگ صبوح ساز کنید 
به ساز مرغ سحر ترک خواب ناز کنید 
می‌خمار شکن می‌دهند کز سرها 
خمار چون شکن زلف یار باز کنید 
سرود بدرقه‌ی کاروان شب خوانید 
در ای قافله‌ی صبح پیشواز کنید 
به ساز زهره، سماوات می‌دهد پیغام 
که گوش دل به مناجات اهل راز کنید 
وضو به چشمه‌ی صهبای صبحدم سازید 
به سوی قبله‌ی میخوارگان نماز کنید 
چو بلبلان بهاری به اهتزاز نسیم 
هوای شور و نوایی به سوز و ساز کنید 
یگانه راز و نیاز قبول اهل دل است 
دو گانه‌ای که به درگاه بی‌نیاز کنید 
سر نیاز فرود آورید و نذر قبول 
به زیر قبه‌ی این بارگاه ناز کنید 
نگین خاتم جم در نماز می‌بخشند 
نظر به حلقه‌ی رندان پاکباز کنید 
یگانه راز عروج مقام قرب اینست 
که از گروه عزازیل احتزاز کنید 
به زلف یار اگر دست یافت آه سحر 
بسا که پرچم عزت به اهتزاز کنید 
یکی است نغمه اگر زخمه‌ها به زیر و بم است 
به پرده‌های حقیقت رهِ مجاز کنید 
اگر به ساز دل شهریار گوش دهید 
جهان پر از طرب و شور و شاهناز کنید  



تاريخ : جمعه 22 تير 1397 | 20:44 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : پنج شنبه 21 تير 1397 | 19:58 | نویسنده : fatemezahranezadi |

 1-نماز اول وقت

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
اَحَبُّ الْاَعْمالِ اِلَى الله الصَّلاةُ لِوَقْتِها، ثُمَّ بِرُّ الْوالِدَيْنِ، ثُمَّ الْجَهادُ فى سَبيلِ الله.(1)
دوست داشتنى ترين كارها نزد خداوند نماز اول وقت، سپس نيكى به پدر و مادر و سپس جهاد در راه خداست.

 

2- سبک شمردن نماز

امام باقر علیه السلام:

لَا تَتَهَاوَنْ بِصَلَاتِكَ فَإِنَّ النَّبِيَّ صلى الله عليه وآله قَالَ عِنْدَ مَوْتِهِ لَيْسَ مِنِّي مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلَاتِه‏... .(2)
نماز خود را سبک نشمار، همانا پیامبر اکرم صلى الله عليه وآله هنگام رحلتش فرمود: کسی که نماز را سبک بشمارد از من نیست.

انسان هيچ كارى بهتر از نماز، اصلاح ميان مردم و خوش اخلاقى نكرده است.

3- چهار خیر امت پیامبر

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
لا تَزالُ اُمَّتى بِخَيرٍ ما تَحابّوا و اَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ اَقْرَوُا الضَّيْفَ، فَاِنْ لَمْ يَفْعَلُوا ابتُلُوا بِالسِّنينَ وَ الْجَدْبِ.(3)
امتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز برپا دارند، زكات بدهند و ميهمان را گرامى بدارند، پس اگر چنين نكنند به قحطى و خشكسالى گرفتار مى شوند.

4- بهترین ها

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
ما عَمِلَ ابْنُ آدَمَ شَيْئاً اَفْضَلَ مِنَ الصَّلاةِ وَ صَلاحِ ذاتِ الْبَيْنِ وَ خُلْقٍ حَسَنٍ.(4)
انسان هيچ كارى بهتر از نماز، اصلاح ميان مردم و خوش اخلاقى نكرده است.

5- نماز؛ ستون چادر

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
مَثَلُ الصَّلَاةِ مَثَلُ عَمُودِ الْفُسْطَاطِ إِذَا ثَبَتَ الْعَمُودُ نَفَعَتِ الْأَطْنَابُ وَ الْأَوْتَادُ وَ الْغِشَاءُ وَ إِذَا انْكَسَرَ الْعَمُودُ لَمْ يَنْفَعْ طُنُبٌ وَ لَا وَتِدٌ وَ لَا غِشَاءٌ.(5)
مثل نماز، مثل ستون چادر است؛ اگر ستون محکم و برقرار باشد، طناب ها و میخ ها و پرده ها مفید خواهند بود؛ ولی اگر ستون چادر بشکند، دیگر طناب ها و میخ ها سودی ندارند.

6- فضیلت نماز جماعت

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:

صَلاةُ الْجَماعَةِ اَفْضَلُ مِنْ صَلاةِ الْفَرْدِ بِخَمْسٍ وَ عِشْريْنَ دَرَجَةً.(6)
فضيلت نماز جماعت بيست و پنج برابر نماز فُرادا است.

7- فضیلت نماز اول وقت

امام صادق عليه السلام:
إِنَّ فَضْلَ الْوَقْتِ الْأَوَّلِ عَلَى الْآخِرِ كَفَضْلِ الْآخِرَةِ عَلَى الدُّنْيَا.(7)
برتری نماز اول وقت نسبت به آخر وقت، مانند برتری آخرت است نسبت به دنیا.

نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بلند مرتبه اش مناجات مى كند، پس بايد بداند چه مى گويد.

8- نماز شب

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
الرَّكْعَتانِ فى جَوْفِ اللَّيْلِ اَحَبُّ اِلَى الله مِنَ الدُّنْيا وَ ما فيها.(8)
دو ركعت نماز در دل شب، نزد خدا از دنيا و آنچه در آن است، محبوب تر است.

9- نماز؛ کفاره گناهان

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
اَلصّلَواتُ الْخَمْسُ وَ الْجُمُعَةُ اِلَى الجُمُعَةِ كَفّاراتٌ لِما بَيْنَهُنَّ ما لَمْ تَغْشَ الكَبائِرُ.(9)
نمازهاى پنجگانه و نماز جمعه تا نماز جمعه بعد، كفاره گناهان ميان آنهاست، تا وقتى كه گناهان كبيره اى در ميان نيايد.

10- نماز؛ مناجات با پروردگار

پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله:
اَيُّهَا النَّاسُ، اِنَّ الْمُصَلّى اِذا صَلّى فَاِنَّهُ يُناجى رَبَّهُ تَبارَكَ وَ تَعالى، فَلْيَعْلَمْ بِما يُناجيهِ.(10)
اى مردم! نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بلند مرتبه اش مناجات مى كند، پس بايد بداند چه مى گويد.



تاريخ : پنج شنبه 21 تير 1397 | 19:28 | نویسنده : fatemezahranezadi |

ارزش نماز...
  إذا قَام المُصَلِّی إلَی الصَّلاة، نَزَلَت عَلَیه الرَّحمَة مِن أعنَانِ السَّماء إلی أعنانِ الأرضِ و حُفَّت بِه المَلائِکة و نَاداهُ مَلَکٌ لَو یَعلَم هَذا المُصَلِّی مَا فِی الصَّلاة مَا انفّتَل
هنگامی که انسان به نماز ایستد، رحمت خدا ازآسمان بر او نازل می شود و ملائکه اطرافش را احاطه کرده و فرشته ای می گوید: اگراین نمازگزار ارزش نماز را می دانست هیچ گاه از نماز منصرف نمی شد.

 



تاريخ : دو شنبه 18 تير 1397 | 20:42 | نویسنده : fatemezahranezadi |

">

 ">



تاريخ : یک شنبه 17 تير 1397 | 20:21 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : یک شنبه 17 تير 1397 | 20:6 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : جمعه 15 تير 1397 | 22:45 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : جمعه 15 تير 1397 | 22:44 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : جمعه 15 تير 1397 | 22:35 | نویسنده : fatemezahranezadi |

">



تاريخ : پنج شنبه 14 تير 1397 | 21:49 | نویسنده : fatemezahranezadi |

">



تاريخ : پنج شنبه 14 تير 1397 | 21:26 | نویسنده : fatemezahranezadi |

نماز بخوان تا سوار بر کشتی نوح شوی و با سرعت در مسیر کمال حرکت کنی .نماز بخوان تا در معبد گاه متقیان قدم گذاری و خود را در معنویات غوطه ور سازی.نماز بخوان تا شامل آیه ی فاذکرونی اذکرکم وشکرولی ولا تکفرون شوی نماز بخوان تا با شوق در مسیر مرگ گام نهی. ✿⊱



تاريخ : سه شنبه 12 تير 1397 | 21:36 | نویسنده : fatemezahranezadi |

✿⊱نماز غنچه ی دل مومنان را در حضور نسیم ملکوت شکوفا می کند✿⊱
در جواب دوستی که می پرسد چرا نماز می خوانی میگویم :
نمازجویبارپاکی است .نمازراه رسیدن به کمال است،نمازنورالانواراست✿⊱،



تاريخ : سه شنبه 12 تير 1397 | 21:16 | نویسنده : fatemezahranezadi |


تاريخ : دو شنبه 11 تير 1397 | 20:49 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : دو شنبه 11 تير 1397 | 20:18 | نویسنده : fatemezahranezadi |

  

مردی بود که هر کار می‌کرد نمی‌توانست اخلاص خود را حفظ کند و ریاکاری نکند، روزی چاره اندیشی کرد و با خود گفت: در گوشه‌ی شهر مسجدی متروک هست که کسی به آن توجه ندارد و رفت و آمد نمی‌کند، خوبست شبانه به آن مسجد بروم تا کسی مرا ندیده خالصانه خدا را عبادت کنم در نیمه ‎ های شب تاریک، مخفیانه به آن مسجد رفت، آن شب باران می‌آمد و رعد و برق و بارش شدت داشت. او در آن مسجد مشغول عبادت شد در وسط‌های عبادت، ناگهان صدائی شنید با خود گفت: حتماً شخصی وارد مسجد شد، خوشحال گردید که آن شخص فردا می‌رود و به مردم می‌گوید این آدم چقدر خداشناس وارسته‌ای است که در نیمه‌های شب به مسجد متروک آمده و مشغول نماز و عبادت است. او بر کیفیت و کمیت عبادتش افزود و همچنان با کمال خوشحالی تا صبح به عبادت ادامه داد، وقتی که هوا روشن شد و به آن کسی که وارد شده بود، زیر چشمی نگاه کرد دید آدم نیست بلکه سگ سیاهی است که بر اثر رعد و برق و بارندگی شدید، نتوانسته در بیرون بماند و به مسجد پناه آورده است. بسیار ناراحت شد و اظهار پشیمانی می‌کرد و پیش خود شرمنده بود که ساعت‌ها برای سگ عبادت می‌کرده است خطاب به خود کرد و گفت: ای نفس، من فرار کردم و به مسجد دور افتاده آمدم تا در عبادت خود، اَحدی را شریک خدا قرار ندهم، اینک می‌بینم سگ سیاهی را در عبادتم شریک خدا قرار داده‌ام، وای بر من چقدر مایه‌ی تأسف است که این حالت را پیدا کرده‌ام . 



تاريخ : دو شنبه 11 تير 1397 | 20:9 | نویسنده : fatemezahranezadi |

نمازهایت را عاشقانه بخوان،حتی اگر خسته ای یا حوصله نداری،


قبلش فکر کن چرا داری نماز میخونی؟؟؟


آن وقت کم کم لذت میبری از کلماتی که تمام عمرداری تکرارشون میکنی.


تکرار هیچ چیز جز نماز در این دنیا قشنگ نیست.


هـرگـز نـمـازت را تـرک مـکـن ،مـیـلیـون هـا نـفـر زیـر خـاک ،بـزرگ تـریـن آرزویـشـان بـازگـشت بـه دنـیـاست تـا سجـده کـنـنـد ... 

ولـو یـک سـجـده !



تاريخ : یک شنبه 10 تير 1397 | 15:25 | نویسنده : fatemezahranezadi |

التماس دعا...  



تاريخ : جمعه 8 تير 1397 | 20:44 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : جمعه 8 تير 1397 | 20:39 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : جمعه 8 تير 1397 | 20:29 | نویسنده : fatemezahranezadi |
 

 

 بسم الله الرحمن الرحیم 

حضرت صادق عليه السلام فرمودند:
كسي كه در صف اول نماز جماعت شركت نمايد، مانند آن است كه پشت سر پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم نماز خوانده باشد. [ وسايل الشيعه، ج 5، ص 381]
داستانك:
حكايت شده كه پيامبر صلى الله عليه و آله در مورد شركت در صف اول نماز جماعت فرمود: «خدا و فرشتگان بر پيش‏گامان در اين صف درود مى‏فرستند.» و به دنبال اين تأكيد، برخى گروه‏ها تصميم گرفتند خانه‏ چهاى خود را بفروشند و نزديك مسجد پيامبر خانه تهيه كنند، تا به صف اول جماعت برسند. و عده‏اي گفتند ما خانه هايمان را ‏رها مي كنيم و در مسجد زندگي مي كنيم ،تا به صف اول برسيم‏.
بعد از اين جريان آيه 24 سوره حجر نازل شد " وَ لَقَدْ عَلِمْنَا الْمُسْتَقْدِمِينَ مِنكُمْ وَ لَقَدْ عَلِمْنَا المْسْتَخِرِين "
و به آنها گوشزد کرد که خدا نیات شما را مى داند ؛ چون تصمیم بر این دارید که در صف اول باشید، پاداش نیت خود را خواهید داشت ، حتى اگر در صف آخر قرار گیرید

[تفسیر نمونه ؛ جلد : 11 صفحه : 64 با اندگي تصرف ]



تاريخ : جمعه 8 تير 1397 | 20:13 | نویسنده : fatemezahranezadi |

صدا از بارگاه مسجد دور 

ندا می کرد ای مومن اذان است

اذان صبح بر پا وقت رحمت 

نماز صبح شد نورش نهان است

برو دست وضو گیر ای مسلمان 

چو وقت گفتگو با میزبان است

دعایت مستجاب ای هر که خوانی 

نماز پنج گانه در امان است

نماز شب نماز الاوسطی را 

به وقت خویش خوانی جاودان است

نماز ظهر و عصر در روز جمعه 

امام جمعه سردار سران است

توکل کن ببر غلاب شیطان 

بمانی در کسل کو شادمان است

شنیدی با بنی آدم و حوا 

چه ..



تاريخ : چهار شنبه 6 تير 1397 | 20:23 | نویسنده : fatemezahranezadi |
 

 جوانی نزد شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی آمد و گفت سه قفل در زندگی ام وجود دارد و سه کلید از شما می خواهم.

- قفل اول اینست که دوست دارم یک ازدواج سالم داشته باشم.

- قفل دوم اینکه دوست دارم کارم برکت داشته باشد.

- قفل سوم اینکه دوست دارم عاقبت بخیر شوم.

شیخ نخودکی فرمود:

برای قفل اول، نمازت را اول وقت بخوان.

برای قفل دوم نمازت را اول وقت بخوان.

و برای قفل سوم نمازت را اول وقت بخوان.

جوان عرض کرد: سه قفل با یک کلید؟؟!

شیخ نخودکی فرمود : نماز اول وقت شاه کلید است .



تاريخ : سه شنبه 5 تير 1397 | 20:27 | نویسنده : fatemezahranezadi |

 

مردی صبح زود از خواب بیدار شد تا نمازش را در مسجد بخواند. لباس پوشید و راهی خانه خدا شد.

در راه مسجد، مرد زمین خورد و لباسهایش کثیف شد. او بلند شد، خودش را پاک کرد و به خانه برگشت.

مرد لباسهایش را عوض کرد و دوباره راهی خانه خدا شد. در راه به مسجد و در همان نقطه مجدداً زمین خورد!

او دوباره بلند شد، خودش را پاک کرد و به خانه برگشت. یک بار دیگر لباسهایش را عوض کرد و راهی خانه خدا شد.

در راه مسجد، با مردی که چراغ در دست داشت برخورد کرد و نامش را پرسید.

مرد پاسخ داد: من دیدم شما در راه به مسجد دو بار به زمین افتادید از این رو چراغ آوردم تا بتوانم راهتان را روشن کنم.

مرد اول از او بطور فراوان تشکر می کند و هر دو راهشان را به طرف مسجد ادامه می دهند. همین که به مسجد رسیدند، مرد اول از مرد چراغ بدست درخواست می کند تا به مسجد وارد شود و با او نماز بخواند.

مرد دوم از رفتن به داخل مسجد خودداری می کند.

مرد اول درخواستش را دوبار دیگر تکرار می کند و مجدداً همان جواب را می شنود.

مرد اول سوال می کند که چرا او نمی خواهد وارد مسجد شود و نماز بخواند.

مرد دوم پاسخ داد: "من شیطان هستم". مرد اول با شنیدن این جواب جا خورد.

شیطان در ادامه توضیح می دهد:

من شما را در راه به مسجد دیدم و این من بودم که باعث زمین خوردن شما شدم. وقتی شما به خانه رفتید، خودتان را تمیز کردید و به راهتان به مسجد برگشتید، خدا همه گناهان شما را بخشید. من برای بار دوم باعث زمین خوردن شما شدم و حتی آن هم شما را تشویق به ماندن در خانه نکرد، بلکه بیشتر به راه مسجد برگشتید. به خاطر آن، خدا همه گناهان افراد خانوانده ات را بخشید. من ترسیدم که اگر یک بار دیگر باعث زمین خوردن شما بشوم، آنگاه خدا گناهان افراد دهکده تان را خواهد بخشید.

بنا براین، من از سالم رسیدن شما را به مسجد مطمئن شدم.



تاريخ : سه شنبه 5 تير 1397 | 20:22 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : دو شنبه 4 تير 1397 | 10:53 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : یک شنبه 3 تير 1397 | 21:10 | نویسنده : fatemezahranezadi |

دوبیتی نماز


کلید آسمانها در نماز است
بدان معراج ما اندر نیاز است
اگر خواهی رسی روزی به وصلش
همه تقریب حق اندر نماز است


تاريخ : یک شنبه 3 تير 1397 | 20:50 | نویسنده : fatemezahranezadi |



تاريخ : یک شنبه 3 تير 1397 | 1:12 | نویسنده : fatemezahranezadi |

 راهکارهای عملی جهت تشویق به نماز

 

یکی از حساس ترین مسائل تربیتی، تربیت دینی کودکان و نوجوانان است. از نظر اسلام این تربیت باید قبل از تولد شروع شده و از بعد از تولد در سنین کودکی و نوجوانی ادامه یابد. امام صادق(ع) می فرماید: «ما کودکان خود را از سن پنج سالگی به نماز، وا می داریم، شما نیز کودکان خود را از سن هفت سالگی، امر به نماز کنید.

جهت سنین(۱۲-۷) ساله‌ها یا کودکان

۱-  یاد دادن نماز به آنها.

۲- دادن جایزه به کودکان فقط به خاطر برگزاری نماز، اعم از مرتب خواندن، درست خواندن و به موقع خواندن نماز.

۳-  بردن کودکان به مساجد و مراسم نماز توسط والدین که به صورت عادت در بیاید.

۴- راحت نمودن و راحت کردن نماز برای نمازگزار کودک.

۵- ارزش دادن و تشویق لفظی او در جمع دوستان و آشنایان.

جهت سنین(۱۹-۱۳) ساله‌ها یا نوجوانان

۱- آشناکردن آنها به فواید نماز.

۲- تبلیغ عملی(پدر و مادرو سایر بزرگان خودشان می بایست نماز خوان باشند).

۳- تفهیم این امر به نوجوان که نماز وظیفه یک مسلمان است و نشانه مسلمانی است.

۴- آشنا کردن با معنا و مفاهیم نماز.

۵- اصرار نکردن زیاد و عدم تکرار، که در غیر این صورت نتیجه معکوس خواهد داشت. زیرا پرگویی و مکررگویی کسالت آور است.

۶- سفارش کردن به نماز با آرامش وبیان منطقی  و مستدل برای اقامه نماز.

۷- ذکر دلیل و فلسفه برای تک تک ارکان و اذکار نمازو عدم القاء نماز به صورت آمرانه و کورکورانه.

۸- برگزاری مسابقات  و در نظر گرفتن جوایز نفیس برای برندگان مسابقات نماز.

جهت سنین جوانی(۳۰-۲۰) ساله ها

1- ملموس کردن نتایج منفی و فواید نماز. مثلا ذکر موفقیت افرادی که نماز خوان هستند و یا عدم موفقیت افرادی که در عین حال نماز نمی خوانند.

۲- سعی در معرفی و پیدا کردن دوستان موفق برای جوان که اهل نماز نیز باشند، به ویژه اینکه الگو پذیری جوان از جوان اسانتر و بهتر است.

۳- نماز را به صورت عادت و سنت درآوردن.

۴- بیان فواید نماز از جمله ،ایجاد نمظم و برنامه، بهداشت جسمی و روانی، نوعی ورزش و امانتداری و .......

۵- القاء و اغناء این نکته که  بهترین راه حل برای شکر گذاری  ازخداوند اقامه نماز است.

۶- بیان حکمت و فلسفه و فایده نماز ازقول پیامبر اکرم و ائمه معصومین علیهم السلام.

۷- فراهم کردن امکانات برگذاری نماز مثل جا و سایر ملزومات.

۸- بهره گیری از زمان و مکان جهت تبلیغ نماز به نحو احسن

۹- سفارش به این نکته که نماز اوّل وقت مصونیت به همراه دارد.

۱۰- پیراسته کردن فضای مسجد و نمازخانه و .......



تاريخ : یک شنبه 2 تير 1397 | 23:52 | نویسنده : fatemezahranezadi |

پدر عزيزم ما يك عمر اذان گفتيم اين بار مي‌خواهم نه يك بار بلكه صد بار فداي ماندن اين اذان شوم و به ستمكاران بگويم ما مي‌ميريم اما الله اكبر و لا اله الا الله بايد زنده بماند، پدر عزيزم سيد بميرد

ولي الله اكبر در جهان طنين بيفكند، فرزند تو به خون غلطد چه عيبي دارد تا پدران از حسين سرور آزادگان درس مكتب‌داري و دينداري بياموزند و حداقل يك فرزند خود را فداي اسلام كنند.



تاريخ : جمعه 1 تير 1397 | 20:42 | نویسنده : fatemezahranezadi |


خنده پروانه ها را توی باغ

پیش گلها زیر باران دیده ام

عطر آن پروانه ها را روز وشب

از گل گلدان خود بوئیده ام

پیش خود گفتم که با این غصه ها

می شود همسایه پروانه شد

می شود با بوی گلهای بهار

مثل مهمان وارد هر خانه شد

پیش خود گفتم که در هنگام صبح

می شود شاداب وپر احساس بود

می شود آرام وزیبا در سکوت

درد دل کرد وکنار یاس بود

باز کردم جا نمازی روی فرش

مثل یاس ومثل چشمه با وضو

روی فرشی از چمن خواندم نماز

با خدا کردم کمی هم گفتگو



تاريخ : جمعه 1 تير 1397 | 20:28 | نویسنده : fatemezahranezadi |